1 november 2014 Naakt

Stofzuigen wel. Slapen niet. Afwassen wel, afdrogen ook. Verven niet. Stofzuigen wel. Tennissen niet, fietsen liever niet. De kat op schoot? Nee dank je. Op een matrasje in de gang, terwijl het middagzonnetje naar me gluurt en de wind mijn balkondeur niet weet te vinden? Jazeker!

Lees meer
1 oktober 2014 Hoge Bomen

In het meest noordelijke puntje van Haarlem Noord staan tussen het crematorium en de parkeerplaats van voetbalvereniging Schoten gigantische en indrukwekkende bomen. Vanaf het tweede veld van Schoten, dat pal naast het parkeerterrein ligt, heb je ideaal zicht op deze bomen.

Lees meer
1 september 2014 Elektronisch lezen in de sauna

Sauna van Egmond is een voormalig badhuis midden in een Haarlems woonwijkje, in 1974 tot wellnesscenter omgebouwd. En sinds deze maand hangen er briefjes op het prikbord en in de toiletten waarin het gebruik van de bril met camerafunctie en internetverbinding wordt verboden. „Wij zijn graag voorloper met dat soort dingen”, zegt bedrijfsleider Cees Aalders opgewekt.

Lees meer
1 augustus 2014 Muziek

Na mijn vorige stukje (je: denigrerend) over reviews ben ik eens gaan struinen op Facebook en internet over wat er zoal gedacht werd van mijn bijdrage. Niet dat ik me van mijn stukje laat brengen door de mening van anderen, maar toch. Geen enkele site – anders dan die van Van Egmond zelf - had er aandacht aan besteed. Wat natuurlijk kan betekenen dat het perfect was, zowel qua vorm als qua inhoud, maar toen ik op Facebook maar vier omhoog gestoken duimen zag en één reactie, sloeg de twijfel toe: word ik wel gelezen?

Lees meer
1 juni 2014 Zomerkrabbels

Hangmat. Kleine schommelingen, van links naar rechts. Wolken schudden heen en weer. Blauwe lucht, groene hangmat, langzaam hang ik mezelf in slaap. Van links naar rechts. Wakker wordend, alles is zichzelf gebleven, alles is nog hetzelfde. De wijzers gaan heen en weer. De tijd hangt stil.

Lees meer
1 mei 2014 Gefeliciteerd

In mijn vorige bijdrage vroeg ik jullie naar anekdotes en herinneringen aan 40 jaar Sauna Van Egmond. Via Facebook werd er flink gehoor gegeven aan deze oproep. Ik wil iedereen die de moeite genomen heeft zijn of haar verhaal met ons te delen hartelijk bedanken. De tijdreis kunt u nog steeds terugvinden op de Facebook pagina; in de volgende alinea’s zal ik proberen de ervaringen en de sfeer te vangen in een aantal woorden.

Lees meer
1 februari 2014 Valentijnsdag

Liefde, romantiek, postzegels, postbodes, kaarten, kaarten, kaarten. We maken ons op voor de maand februari. En dus voor Valentijnsdag. De dag waarop liefhebben alleen niet voldoende is. Nee, het is de bedoeling dat we de liefde volop consumeren op die dag. Nu ben ik een liefhebber van het liefhebben, een groot fan van de liefde, dus dit lijkt me een uitermate geschikt thema voor deze blog.

Lees meer